25/05/2018

Vertaislainat: Mintos

 Klikkaa kuvaa ja rekisteröidy palveluun, niin saat 1% bonuksen sijoittamallesi pääomalle ensimmäisen 90 päivän aikana. Tämän tarjouksen saa vain, jos liittyy alustaan linkin kautta.
Mintos on vertaislainojen markkinapaikka, jossa on sijoittajana mahdollisuus sijoittaa kansainvälisten luotonmyöntäjien laskemiin yksityishenkilöille tarkoitettuihin lainoihin. 

Itse aloitin sijoittamisen Mintokseen vuonna 2017, koska tilille jäi aina pieniä summia, joita ei voinut sijoittaa osakkeisiin korkeiden kulujen vuoksi. Vaihtoehtoina oli joko Norwegianin talletustili tai summien jättäminen pankkitilille odottamaan sitä, että joko kulutin ne tai sitä, että summat kasvoivat sen verran, että niitä oli järkeä sijoitella osakemarkkinoille.

Edut

Mintos tarjoaa useita houkuttelevia etuja sijoittajalle. Nimittäin keskimääräinen tuotto liikkuu 12%-14% kieppeillä ja pienin sijoitettava summa on 10€. Pieniä summia voi hajauttaa monipuolisesti eri maissa liikkellelaskettuihin lainoihin, jolloin saa oikein hyvän hajautuksen sijoitukselleen. Lisäinsentiiviä sijoittamiseen tuo Mintoksen tarjoama "Buyback Guarantee", joka suojaa sijoittajaa luottotappiolta. Nimittäin, jos lainan ottaja ei kykene maksamaan lainaansa tai pysymään alkuperäisessä maksusunnittelmassa, niin luoton alkuperäinen myöntäjä ostaa luoton itselleen 60 päivän seurantapäivän  jälkeen ja korvaa sijoittajalle kuuluvan alkupääoman sekä siihen kuuluvan koron.

Saldo ja kertynyt korko 6kk sijoittamisen jälkeen
Itselläni näitä "myöhästyneitä" lainoja on osunut kohdalle useita ja Mintos on aina hoitanut oman pääomani sekä minulle kuuluvan koron lupauksensa mukaisesti.

Taktiikka

Oma strategiani on aina sijoittaa yhteen lainaan maksimissaan 10,50€, jolloin rajaan riskini kyseiseen summaan per laina. Lisäksi maksimijuoksuaika lainoilleni on aina yksi kuukausi. Näin saan pahimmassa tapauksessa sijoitukseni pois lyhyessä ajassa.

Omat AutoInvest asetukset
Pyrin aina myös siihen, että sijoitukseni ovat jakautuneet maantieteellisesti sekä eri luotonmyöntäjien lainoihin. Näin voin varmistaa, että saan pääomalleni riittävän hajautuksen.

Lopuksi

Mintos on tehnyt vertaislainoihin sijoittamisesta helppoa ja yksinkertaista. Heillä on oman kokemukseni mukaan muihin vertaislaina-alustoihin (RoboCash, Twino) verratuna paras käyttöliittymä ja läpinäkyvä tapa toimia. Olen itse ollut tyytyväinen alustan toimintaan ja nauttinut siitä, että Mintos on tehnyt vertaislainoihin sijoittamisesta helppoa.

Positiivista:                Negatiivista:
+ Tuotto 12-14%       -Riski pääoman menettämisestä mikäli lainan liikkellelaskija menee konkurssiin
+ BuyBack Guarantee
+ Hajautus (mm. Moldova, Armenia, Puola, Georgia, Zambia, Latvia)
+ Ei kuluja
+ Pienillä summilla mukaan
+ AutoInvest-työkalu

Täältä löydät uudemman kirjoituksen Mintoksesta.

             Mintos tarjoaa lukijoilleni 1% bonuksen mikäli rekisteröityminen tapahtuu tämän linkin kautta.

(Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin kirjoittaja saa siitä pienen komission. Tämä ei maksa lukijalle mitään ylimääräistä)

Muut alustat:
Swaper
PeerBerry

1 comment:

Tonny said...

Tässä on paras paikka ottaa kaikki tiedot lainoista eri puolilla maata pienlaina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...